Om oss

Välkommen till en sida som ska handla om det bästa med Stockholm: närheten till Sundbyberg – Sveriges bästa, och till ytan minsta, kommun. Vad händer egentligen i Sumpan? Har du koll på vilka företag som finns? Vet du vilka butiker, affärer, cafeér, nattklubbar och restauranger som är öppna? Vi ska ta ett helhetsgrepp om Sundbyberg och gå igenom både historia, nutid och samtidigt snegla mot framtiden. Det senare är alltid intressant.

Sundbyberg förändras och bara på ett tiotal år har väldigt mycket hänt. Det sker en stor inflyttning och det byggs så det knakar. Håller Sumpan på att förlora sin själ och charm? Ett av målen med den här sidan är att ge våra läsare den unika känslan av Sundbyberg och att exempelvis nyinflyttade ska kunna få kunskap om vad som händer och vad man ska tänka på. En snabbkurs i hur man är- och beter sig, helt enkelt.

Vi som skriver bor samtliga i Sundbyberg och har så gjorts – med vissa undantag – genom hela våra liv. Varför ens överväga en flytt? Gräset är alltid grönare på andra sidan, men det förutsätter att man står utanför vår kommungräns och suktar efter att få komma in i vår gemenskap. Skämt åsido: på den här sidan ska du veta allt om näringsliv, nattliv, kultur, sport och annat som sker i Sundbyberg. Vi hoppas du ska trivas. Välkommen!