Kategorier
Bilskrot

Skrota bilen – be om hämtning i Stockholm

En bil som inte fungerar är besvärlig. Om den är i så dåligt skick att den inte kommer att kunna köras mer så ringer man skrotfirman. De har bärgare som kan hämta upp bilen och de tar hand om den.

Nya bilar är kul och bra att ha. Gamla bilar som inte fungerar är bara ett problem. Kanske motorn har skurit och man går och funderar på om det är värt att byta motor. Det kommer att kosta en hel del och AC:n är också slut. Det är alltid svårt att ta belutet att göra sig av med en gammal trotjänare, men när man till slut accepterar faktum så går det väldigt lätt.

Ringer man ett företag som arbetar med bildemontering så hjälper de till. De kan komma och hämta bilen. Om motorn inte fungerar så kan det vara det mest bekväma. Att bogsera en bil genom stadstrafik är inte möjligt. Hämtningen betalar man för men sedan är resten gratis.

På bildemonteringen tar de hand om allt när man ska skrota bilen

Man ser ibland på filmer hur de bara kör bilen till en skrot och trycker ihop den till ett fyrkantigt paket, men så är det inte i verkligheten. På en auktoriserad bilskrot ser man till att ta hand om allt. Oljor, batterier och drivmedel skickas till deponi. Stål och aluminium kan smältas ner och återanvändas, men först tar man hand om det som kan bli reservdelar. Bilen har slutat vara ett problem och blivit en ny möjlighet istället. Läs mer om bilskrot på denna sida: https://www.skrotabilenstockholm.eu/